Täydelliset kiharat

Julkaistu

Monet taistelevat kiharoiden tekemisen kanssa ja tuskastuvat puolessa välissä niiden tekemiseen. Milloin palaa sormet, milloin korva. Kiharruslaitteitakin on monia erilaisia, joten mistä voi tietää millainen laite on omaan tukkaan juuri ”se oikea”.

 

Kiharan pysyvyyteen ja tekemiseen vaikuttaa monet asiat

”Vika” harvoin on hiuksissa eikä kannata ajatella, että oma tukka olisi jotenkin huono. Jokaisella meistä on omanlaisensa hiusten rakenne, josta kaikki pitää aloittaa kun mietitään tuotteita, kiharrustekniikoita, hiuslaitteita jne. Seuraavaksi vaikuttavat mahdolliset käsittelyt joita hiuksissa on (eli värjäykset, permikset, pidennykset jne.) sekä miten hius on leikattu tai ei ole leikattu.

Mikäli joudut päivittäin taistelemaan hiustesi kanssa kannattaa kääntyä kampaajan puoleen, jolloin ongelma(t) voidaan ratkaista.

 

Syitä miksei kihara pysy voi olla esimerkiksi seuraavanlaiset:
  • hiukset ovat liian raskaat (esimerkiksi tasapitkät) -> massaa on niin paljon, jolloin kihara ei jaksa pysyä koholla
  • hiusta ei ole käsitelty (värjätty jne.), jolloin hius on niin liukas ja rakenteeltaan vahva, että hiukset vaativat erittäin jämäkät aseet kiharoiden pysymiseen
  • käytössä on tuotteet, jotka ovat liian kevyitä/hoitavia pohjustus ja viimeistelytuotteiksi
  • suoristus/kiharruslaite ei ole tarpeeksi kuuma, jolloin kiharruksen teho ei ole riittävä
  • hiukset ovat likaiset -> tällöin etenkin voimakkaasti rasvoittuvat hiukset on erittäin hankala saada kiharalle, sillä hius on painava ja liimautuu hiuspohjaan tai jos hiuksissa on monien päivien hiuspuuterit ja lakat
  • jos hiuksia ei ole kuivattu 100% kuivaksi kampaus kun kampaus ei kestä
  • sateisella ilmalla hiuksen pinta pitää suojata tuotteella, joka muodostaa ikäänkuin kalvon hiuksen pintaan, jotta vesi ei läpäise sitä ja latista hiuksia (hiuslakat, muotovaahdot) + muista sateenvarjo 😀

 

Erilaisia kiharoita

Tasapitkä hius on raskas, jolloin tyvestä hius suoristuu nopeammin suhteessa latvaan. Tähän lookkiin teimme lisäksi letin hiusten pääliosaan, jotta sinne saataisiin pientä nostetta ja ilmettä. Pitkiä ja paksuja hiuksia kannattaa laittaa osittain kiinni, jotta päälle jää kampauksellisuutta eikä hius mene täysin päätämyöten.

   Kuvat häämessuilta 2018, meikki Vilja Vuolle

 

Ääripää kestävistä kiharoista saadaan tehtyä mikrokihartimella, jolloin hiuksiin saadaan sähäkkä ja kestävä kihara. Huhun mukaan  mikrokihartimella tehty kihara, joka on viimeistelty voimakkaalla hiuslakalla kestää saunan ja paljuilun 😉

 

 Kuva häämessuilta, @emmiphoto.fi , hiukset Maija

 

Rennompia kiharoita saadaan aikaseksi esimerkiksi suoristusraudalla ja puikkokihartimella. Vaikka toiveena olisi rennot kiharat, kannattaa ne tehdä  pienissä osioissa, jotta ne kestäisivät paremmin. Rennompaa tyyliä hakiessa kihartamisen jälkeen hiukset kannattaa harjata tai haroa sormin ”auki”.

 

Meikit Vilja Vuolle, Ripsibar, hiukset Satu & Janina

 

Ensimmäisessä kuvassa tyvi on tupeerattu voimakkaasti, jotta hiukset saadaan kunnolla koholle hiuspohjasta. Viimeistelty voimakkaalla määrällä hiuslakkaa.

Keskimmäisessä kuvassa kiharat on harjattu ja harottu erittäin voimakkaasti auki, jotta saataisiin hieman ”suttuinen” rantalook. Kihara on viimeistelty suolasuihkeella puristellen.

Viimeisessä kuvassa kihara on tehty jakauksen mukaan viistoissa osioissa puikolla, jotta tyvelle tulee pieni ”luonnollinen” noste. Kiharoita on harjattu hyvin kevyesti ”auki”.

 

Luonnonkihara vs. permis kihara

Ensimmäisessä kuvassa luonnonkihara hius on leikattu kerrostetusti, jotta kihara pääsisi parhaiten esiin ja olisi helppo ”pidä ja pese” kampaus. Parhaimmillaan luonnonkihara hius on juuri sellainen, että hiustenpesun jälkeen hiuksiin puristellaan esimerkiksi hiusöljyä ja muotovaahtoa ja hiukset saavat kuivaa luonnostaan.

1.kuvan hiukset Ursula,  2. kuvan hiukset Janina

 

Jälkimmäisessä kuvassa on permiskihara. Tässä kuvassa hiukset ovat kasvaneet melkein puolivuotta siitä kun permis on laitettu, joten tyvi kasvaa omaa suoraa hiusta, mutta kihara on nätisti loiventunut ja muistuttaa paljon luonnonkiharaa hiusta.

Permanentti on arkea helpottava ratkaisu, sillä hius nousee paremmin hiuspohjasta eikä näin ollen rasvoitu niin helposti. Hiuksissa on valmiiksi kihara, joka on jo itsessään kaunis kampaus ja tyyli. Myös föönaaminen helpottuu, sillä permiksen ansiosta hius taipuu helpommin.

Kiharan koko voi olla hyvin sähäkkä eli pieni tai erittäin loiva eli iso.

Kannattaa siis keskustella kampaajan kanssa, minkäkokoinen kihara olisi sinulle paras!

 

 

 

Yksi kommentti “Täydelliset kiharat

  1. Paluuviite: salimarket

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *