Miksi hiustenleikkauksella on väliä.

Julkaistu
Jokaisella meistä on omalaisensa elämänrytmi sekä tavat ja rutiinit hiusten suhteen.
Osalla on moniosainen ja huolellisesti harkittu hiustenlaitto rutiini ja joltakin se voi puuttua kokonaan.
Antaa kaikkien kukkien kukkia!
(Valitettavan) usein kuulee, että ihmisillä on huono hiuspäivä. Harvemmin kuitenkaan tulee mietittyä, mistä se oikeasti johtuu.
Syitä voi olla useita. Esimerkiksi:
  • hiuksissasi voi olla hiuslaatuusi nähden siihen sopimaton hiustenleikkaustekniikka
  • hiusten pituus voi olla kokonaan tai osittain liian lyhyt tai pitkä, liian ohut tai liian paksu
  • käytössä on vääränlaiset hiustuotteet (tai, niitä ei ole käytössä laisinkaan)
  • hiusväri ei jostain syystä miellytä
  • oma asenteesi hiuksiasi kohtaan on negatiivinen
  • ympäristöstä tulevat vaikutteet haastavat omaa ajatteluasi ja vaikuttavat rajoittavasti
  • jne.

 

Miten helpottaa ”huonoa hiuspäivää”
 
Hiusten säännöllinen leikkaaminen takaa sen, että pääset itse hieman helpommalla, sillä hiukset pysyvät jollain tasolla mallissaan eikä räjähdä käsiin. Hiusten pituus ja paksuus huomioon ottaen, säännöllinen hiustenleikkaaminen voi tarkoittaa niiden leikkaamista 3 viikon välein, 5-6 viikon välein, kolme tai kaksi kertaa vuodessa.
Käännettynä maallikon kielelle:
3 viikon välein hiusten siistiminen mahdollistaa sen, että hiukset ovat hyvin vaivattomat, sillä hiusmalli ei kerkeä kasvaa pois mallista ja hiukset pysyvät hyvännäköisinä ilman suurempia kikkakolmosia. Tämä on hyvä vaihtoehto silloin kun hiukset ovat esimerkiksi hyvin lyhyet, tai esimerkiksi työsi vaatii vimpan päällä olemista 24/7.  Hiusvaha ja hiuslakka toimivat helppoina hiustuotteina.
 
5-6 viikon välein hiustenleikkaus mahdollistaa hiusten kasvattamista, sekä hiusmallia on mahdollista muuttaa hieman joka kerta. Hiukset pysyvät fiksun ja hyvin hoidetun näköisinä, mutta saattavat hiuslaadusta riippuen vaatia hieman enemmän hiustuotteiden käyttöä. Kuten kosteutusta -> hiusöljy, jätettävät hoitoaineet sekä muotoilutuotteita -> hiusvaha, lakka, hiuspuuteri, muotovaahto jne. Tämä hiustenleikkausväli on hyvä esimerkiksi silloin kun hiukset ovat minkä mittaiset tahansa, mutta hiuksia värjätään tai käsitellään muilla tavoin säännöllisesti. Hiukset pysyvät helposti hoidettavina ja kampaaja pystyy suosittelemaan erilaisiin hiustarpeisiin sopivat, hyvät tuotteet, jotta huonoja hiuspäiviä olisi mahdollisimman vähän.

3 tai 2 kertaa vuodessa hiustenleikkaaminen sopii hyvin kun hiuksia on tarkoitus pitää  pitkinä, mutta kuitenkin jonkin näköisessä mallissa. Latvat eivät (hiuslaadusta riippuen) pääse räjähtämään aivan totaalisesti, ja kampaaja pystyy ottamaan huomioon tämän hiustenleikkausvälin suositellessaan tuotteet, jotka pitävät hiukset hyvännäköisinä, vaikka huoltoväli venyisikin pitkäksi. Tämä väli on hyvä myös silloin, kun hiuksia on tarkoitus kasvattaa. Kasvatus vaiheessa hiuksia on hyvä välillä hieman siistiä, jotta hiukset pysyvät  fiksun näköisinä ja kasvavat tasaisemmin kokonaisuutta ajatellen.

Heräsikö tarve hiustenleikkaukselle?
Tule meille, keksitää sulle jotain kivaa 🙂
Soita aika: 010 235 1070
Kohti parempia hiuspäiviä! <3

Yksi kommentti “Miksi hiustenleikkauksella on väliä.

  1. Paluuviite: hollinsfh

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *